Betrouwbare hondenoppas en housesitter in Amsterdam

Zoekt u nog een betrouwbare hondenoppas en housesitter in Amsterdam?

Bel 06-26768382 voor meer informatie en vrijblijvende kennismaking.
Mailen kan ook: dog.house.sitter.amsterdam@parkdog.be
Looking for an experienced dog and housesitter in Amsterdam during your holidays?
Call 06-26768382 or mail dog.house.sitter.amsterdam@parkdog.be for more info.Adoptie beagles Benji & Timo

Benji & Timo kregen ondertussen een hele mooie gouden mand!

Contacteer beagles@parkdog.be voor een kennismakingswandeling in Leuven!

Wij zoeken een sterke adoptie leid(st)er die ons goed kan lezen zodat we lief blijven.
Wij maken dagelijks een wandeling in Leuven centrum en de parken, kom met ons mee!
Wij kunnen erg lief zijn, zeker met onze leider in de buurt.


We spelen graag eens met andere honden!


Beagles volgen hun neus, niet hun baas. Dit gedrag is normaal omdat het jachthonden voor de drijfjacht zijn. (het verdrijven van wild met meerdere Beagles in groep.) Toch, het grootste geschenk dat je aan een Beagle kan geven is goed leiderschap, dagelijkse beweging en dan knuffels. Gelukkig aanvaarden Beagles goed leiderschap erg gemakkelijk, ze accepteren dan ook snel een nieuwe baas. Benji is de extrovert. Hij volgt overal en is erg nieuwsgierig. Hij is de leider van deze 2 broers en jaagt graag achter katten. Benji wil het goed doen en is steeds op zoek naar een bevestigende blik. Bij gevaar komt hij meteen voor zijn broertje staan en zal hij bescherming proberen bieden. Timo is de introvert, erg bang, beetje kleiner, maar zal zijn broer voorzichtig volgen. Maar onderschat hem niet! Zodra ie zich ergens thuisvoelt gaat ie op zoek naar de vuilbak of wat anders om te knabbelen. Deze 10-jarige gevaccineerde, gechipte, niet gecastreerde broertjes moeten samenblijven, Benji is Timo's houvast. Als ze voldoende beweging krijgen slapen ze overdag veel. 's Avonds knuffelen ze erg graag en bouwen ze een knus nestje dicht bij elkaar. Ze zijn heel vlot en sociaal met andere honden. Maar opgelet: ze komen erg voor elkaar op, je mag ze niet zonder begeleiding bij een andere hond samen zetten. Het vergt tijd en goed leiderschap om een nieuwe roedel te creëren. Deze twee schatjes kregen weinig opvoeding, het commando "zit" of "nee" begrepen ze niet, ook als je een richting aanwijst begrepen ze je niet en ze hadden moeite om trappen in te schatten. Beiden durfden ze ook wel eens in huis plassen, Timo durfde dit ook wel eens te herhalen. (een goed leider heeft hier geduld, doekjes en azijn om een volgend plasje op die plek te voorkomen) Hieraan merk je dat deze jongens nooit goed leiderschap hebben gekend. Ze luisteren beiden goed naar "Timo kom" of "Benji kom". Ondertussen houden ze het droog binnen, gaan ze zitten en volgen ze de richting die je aanwijst. Trappen huppelen ze ondertussen vlot omhoog en omlaag. Na 2 weken oefenen lukken de stadswandelingen ook erg goed, Benji trekt steeds minder aan de lijn. Timo was sowieso al een vlotte volger.
Op wandel..


Benji & Timo zijn erg goed te trainen door middel van "positieve training/belonen met positieve aandacht" (https://digidog.nl/positief-trainen-alleen-belonen/) Ik heb de voorkeur om Beagles te belonen zonder snoepjes omdat ze erg wild worden als ze snoepjes ruiken. Belonen doen we dan door "flinke jongen" of "goed gedaan" met een kleine knuffel, dit geeft hun bevestiging+beloning dat het goed was. ... geduld en herhalen. Hun gewicht is ook iets waarop je moet letten, Beagles blijven eten ook al hebben ze geen honger. Mijn vorige Beagle leefde 1 tot 2 jaar langer dankzij zijn perfecte gewicht. Onzeker over dit leiderschap? Geen nood! We gaan niet over één nacht ijs en begeleiden je graag voor en na deze adoptie met raad en daad, zonder kosten!
Liefst spelen we met onze leider! Stok Stok!!Benji & Timo werden bij ons in Leuven als tijdelijk gastgezin gedumpt via "Stichting I Respect Animals" (KvK: 67356370) via "Sandra". Na enige tijd laat deze organisatie weten alleen te "bemiddelen" en alle andere verantwoordelijkheden te ontlopen.
Lees via "ons verhaal" hoe deze 2 honden bij ons gedumpt werden.
Contacteer beagles@parkdog.be voor meer info.